duminică, 18 mai 2008

McLaughlin in Romania

E minunat cand ai ocazia sa vezi pe viu pe cineva care a facut istoria muzicii. Cu atat mai mult cu cat muzica acestuia e vie, neofilita.
A fost o senzatie fericita sa stau in sala sa ma uit la un mosneag cu plete albe cum transforma chitara intr-o vibratie continua.
Iar baietii din trupa sa au stralucit pe masura maestrului lor.

sâmbătă, 10 mai 2008

Tara lui becali


Suntem o natiune care esueaza mereu in politic. Aici ajung toate epavele natiunii. Asta e senzatia mea privind insipida confruntare electorala.
Imi pare rau ca nu suntem contemporani cu Caragiale pentru ca societatea actuala i-ar oferi personaje sublime.
Cel mai pitoresc desigur este acest becali care prin aroganta, incultura, nesabuinta si perfidenia sa caricaturizeaza atat de bine societatea in care traim. El este insa doar varful aisbergului, partea vizibila a mocirlei in care ne complacem. Partea cea mai grea ,mai de substanta nu este vizibila. Marile combinatii se fac la intuneric.
Declaratul "razboinic al luminii" are specificul sau inconstient de a-si face afacerile murdare in public, de a-si desface valiza in vazul tuturor, majoritatea insa sta bine ascunsa in conspiratia sa.
Acest personaj ,in beecalitatea lui, dezvaluie, daca mai era nevoie, ca puterea banului inca domina onestitatea si respectarea legii.
Nu sunt un inversunat impotriva lui becali, mai ales ca are si meritul de a fi facut performanta cu Steaua lui, performanta internationala pentru ca in tara nu mai poti avea incredere in aparente.
Ma demoralizeaza insa constatarea ca traim intr-o lume artificiala dirijata de insi cu scopuri ilegale, ilicite.
Asta e dezamagirea mea cea mare ca participam cu toti la aceasta combinatie nationala unde doar banul decide si totul se regleaza doar in subsolurile ascunse ale realitatii.
Deocamdata suntem tara lui becali. Oare vom deschide ochii curand ?
P.S. Basescu cel venit pe cal alb, asteptat ca Marele Comandant ne-a dezamagit pe toti remarcandu-se doar prin micile gainarii si piedici puse pe la spate atat de specific romanesti.