duminică, 9 martie 2008

E atat de greu sa fii normal !

In tara asta e atat de greu sa fii normal. Sau altfel spus in tara asta e mai greu pentru cel care vrea sa respecte legea fata de cel care o ignora.
Uite un exemplu destul de sugestiv :
Dupa cum stiti in tara noastra viteza maxima legala pe autostrazi este de 120 Km/ora. Pentru ca, de la o vreme :) ,incerc sa pastrez limitele legii, am hotarat ca in calatoria mea pe o autostrada , A1, sa conduc incercand sa merg constant cu viteza de 120 Km/ora.
Ingrozitor de greu ! Pentru ca cele 2 benzi ale autostrazi se pare ca sunt rezervate pentru cu totul alte viteze. Si daca prinzi si o zi mai aglomerata, cum e de obicei :) ,atunci e chiar imposibil sa pastrezi constant viteza de 120 Km/ora. Pe prima banda se circula cu 100 Km/ora iar pe banda 2 cu 140 Km/ora. Daca merg pe banda 1 trebuie sa intru in depasiri obositor de des, daca merg pe banda 2 fiecare masina care vine din spate ma haituieste cu flashuri ca sa-i fac loc sa fluiere pe langa mine. Astfel ca aventura de a incerca sa mergi cu viteza de 120 Km/ora este doar o serie de slalomuri, acceleratii si franari, pentru a gasi spatiu cand pe o banda cand pe alta.
Va sfatuiesc cand vreti sa mergeti pe o autostrada sa va ganditi de la inceput si sa alegeti intre cele 2 viteze de circulat, adica 100 Km/ora sau 140 Km/ora.

3 comentarii:

daniel spunea...

din cate stiu eu viteza legala pe autostrazi este de 130 km/ora de ceva timp... iar dupa cum marea majoritate circula la viteza legala + 10 km/ora (limita la care nu se sanctioneaza, sau ceva de genul asta), asta inseamna 140 km/ora

bufnita spunea...

Normalitatea se pedepseste. Aici, aiurea, peste tot. Sesizam, de regula, ce este "peste" sau "sub", pentru ca ne enerveaza, dom'le, aia care "iese" din tipare.
I am not normal ... and I love this!!!

Anonim spunea...

a fi normal in ziua de azi , inseamna a te incadra intre niste reguli impuse de educatia primita in copilarie si de etichete inventate si idioate! majoritatea oamenilor imi spun ca nu sunt normal,probabil de ce nu ma incadrez in tiparele lor. chiar daca eu reprezint normalitatea,nimeni nu o recunoaste ! si sa revenim ! ca si timpul,viteza e o constanta inventata de mintea umana ! fiecare percepe altfel timpul si bine-nteles,viteza!
poate nu aveai masina echipata cu anvelope specificate de producator si de-aia nu percepea ceasul de kilometraj viteza reala !! :))