sâmbătă, 19 decembrie 2009

Ecologismul romanesc iarasi infrant de liderii romani

Revin cu o discutie despre agricutura romaneasca si resursele romanesti. M-am plimbat si eu putin prin tara asta, se vede destul de clar ce se cultiva pe majoritatea terenurilor, ciulini si balarii. Spre comparatie, in tari relativ apropiate, Ungaria, Austria, Slovacia, Cehia fiecare bucatica de pamant este intensiv cultivata si folosita. Ne mai amagim ca producem de mancare in Romania cand noi cumparam de pe piata doar insipidele dar bine ambalatele rosii de la turci, ceapa de la olandezi, mere de la spanioli etc ? Hai sa fim seriosi nu mai suntem in stare sa facem concurenta produselor alimentare exportate, desi eu m-as fi asteptat la o miscare inteligenta de la guvernantii romani si anume sa faca un brand de tara din dezvoltarea unei agriculturi ecologice, cu produse cat mai naturale, nu precum cele pe care le consumam acum umflate de apa si chimicale.
Era o sansa pentru Romania ca in loc de pamanturi salbaticite sa avem o agricultura dedicata in paralel produselor ecologice si celor pentru biomasa. Biomasa era iarasi o oportunitate fantastica pentru agricultura romaneasca dar si pentru crearea unui brand in folosirea resurselor regenerabile de energie. Asa cum tarile europene nordice s-au axat pe eolian iar cele sudice pe solar noi avem un potential fantastic in utilizarea biomasei si am fi putut ajunge lideri in domeniu, dezvoltand in paralel si agricultura si industria.
Bine, una la mana m-am lamurit ca guvernanti nostri nu sunt deloc inteligenti in folosul Romaniei dar si acceptarea noastra in Imperiul Europa a fost facuta doar pe criterii de supunere. Marile puteri deja au pus mana pe toate resursele noastre, adica ne-au cucerit fara razboi. Ce nu au reusit Napoleon si Hitler au reusit liderii francezi, germani de astazi.
Inca ne mai amagim ca avem vreun cuvant de spus, ca avem ceva puteri. De exemplu platoul continental la Marea Neagra nu il primeam daca ei nu aveau interes sa-l ia de sub controlul rusilor si se stie ca l-am primit cu conditia sa-l exploateze tot ei. Sau ca Dacian Ciolos ajungea la agricultura europeana daca nu asta vroia Franta, care vroia omul ei acolo, educat si pregatit multi ani in Franta.
Ba chiar ai nostri politicieni sunt cei care conspira la vinderea tarii la pachet. Exemplu cel mai recent este declaratia lui Basescu si a vasalului sau Videanu, regele marmurei, fraudei si bordurii, care vor de urgenta sa vanda aurul de la Rosia Montana. E clar ca sunt in foame mare dupa campania asta.
Chiar daca Basescu a fost ales de jumatea de populatie care a fost multumita de domnia sa de 5 ani, asta nu insemna ca imediat cum s-a vazut iar la carma sa vanda de urgenta ce mai era de dat. Binenteles probabil n-o sa vanda la mogulii Patriciu sau Vantu care sunt totusi romani ci o sa vanda unor moguli mai intangibili, internationali. Bine raman la convingerea ca Basescu a fost ales la o diferenta in continuare discutabila si ca a fost votat mai putin de romanii din tara cat, conform statisticelor, de turistii electorali, emigrantii si minoritatile nationale, secui , sasi si tigani.
Oricum ecologismul romanesc este iarasi infrant de conducatorii nostri iubiti. E penibil ca in timp ce Basescu declara ca este fara retineri de acord cu reducerea cu 30% din emisiile de CO2 pentru combaterea schimbarilor climatice, in acelasi timp demareaza masacrul ecologic de la Rosia Montana. Oricum se stie ca reducerea emisiilor este gandita prin crearea unei noi bombe, o noua centrala nucleara si nu prin impaduriri masive care ar contribui la un echilibru natural al ciclului CO2 in natura.
Ce facem romani cu Romania noastra ?

3 comentarii:

vlad spunea...

ma bucur ca ai revenit, urmaresc ce scrii. imi este si mie rusine de guvernarea basescu-boc-videanu. de acord cu articolul.

Plin de Cuvinte spunea...

Atacul pregatit de Basescu asupra Rosiei Montane este prima rasplata data de
acesta ardelenilor pentru ca datorita lor a iesit presedinte.
Dupa cum se vede le multumeste tratandu-i cu cianura.

As fi curios de ce n-a facut Base in turul 2 un referendum pe tema Rosiei
Montane iar el sa apara pe afise cu paharul intins cu cianura catre romani.

Daca aveam un ministru al turismului competent, nu pe coana Leana Udrea, am
fi avut sansa de a folosi potentialul turistic real al zonei, nu sa facem
din Romania un tinut al groazei.

daca va pasa totusi, semnati macar petitia :
http://www.petitieo nline.ro/ petitie-p1421504 3.html

Anonim spunea...

cainii latra, ursul trece
Mi se pare usor a acuza va dovezi ...