miercuri, 9 decembrie 2009

Post vot

Sunt cateva concluzii interesante dupa numaratoarea votului din turul 2 pentru alegerea unui prededinte, intre Basescu si Geoana, pe baza carora am putea sa reflectam :
1. In urma numaratorii voturilor din tara Geoana este presedinte, in urma numaratorii voturilor din afara tarii Basescu a iesit la mare distanta presedinte. Asadar, interesant de comentat, pana la urma cei care nu traiesc in Romania si-au ales un presedinte iar cei care traiesc aici un altul. Au decis pana la urma cei care in cei 5 ani ai lui Basescu au plecat din aceasta tara sau au ezitat sa se intoarca. Destul de confuza si suspecta reactie. Parca traim intr-o lume a absurditatilor. Oricum concluzia este ca Diaspora si-a mai tradat o data tara si pe cei ramasi sa suporte in tara acelasi presedinte. Cel putin la fel de interesant este ca peste 75% din turistii electorali au votat de asemenea Basescu. Probabil este rezultatul dezvoltarii turismului in mandatul ministrului Udrea.
2. Marea Unire de la 1918 inca nu este reala. Astfel vechiul Principat al Munteniei si Moldovei si-a ales un presedinte iar Transilvania un alt presedinte. Se vede clar, si nu e prima data, cat de separate si diferite sunt aceste 2 bucati care aparent formeaza Marea Romanie. Daca undeva in istorie romanii se uneau alegand acelasi presedinte, acum se dezbina alegand presedinti diferiti.
3. Capitala a ales un presedinte si s-a ales cu un altul. Inseamna ca nu se mai decide din capitala soarta Romaniei, cum se banuia, dimpotriva.
4. Am ratat profetia celor 20 de ani caci nu am reusit sa scapam de ultimul nomenclaturist care a condus Romania. Am votat pe unul care facea parte din guvernul pe care l-am dat jos in '89 si culmea , am facut asta in numele luptei anticomuniste ! De asemenea am ratat sansa de a repeta istoria, aceea cand am adus un neamt (Carol) la conducerea tarii pentru a recupera, si atunci, inapoierea dramatica a tarii fata de restul Europei.
5. Prima reactie a pietelor financiare interne si internationale, dupa anuntul ca a castigat Basescu a fost edificatoare, s-au dus in jos in ceea ce ne priveste ! Aceasta tara nu mai prezinta nici-o garantie de stabilitate si goneste practic orice urma de speranta si incredere.
6. Romania e mai dezbinata ca oricand in doua tabere, una in care exista destepti si bogati precum EBA si cealalta in care exista prostanaci. Intre ei a iesit sa imparta dreptatea Basescu calare pe regele Bachus. Acum 5 ani Basescu ne-a promis ca vom trai mai bine, dupa 5 ani traiesc bine doar familia lui si mogulii. Oricum aceasta alegere legitimeaza pe Basescu sa desfiinteze definitiv democratia, adica asa cum isi doreste, sa desfiinteze parlamentul, partidele si guvernul si sa stapaneasca singur Romania.
7. Traim in tara in care nu mai poti avea acces la informatii nedeformate, unde televiziunile sunt pe fata partizane cate unui candidat preferat. La jumate din televiziuni se proslavea un candidat la cealalta celalalt candidat. Daca si mass-media e vanduta unde mai este speranta in tara asta ? Mai exista undeva adevarul nedeformat ? Sau suntem condamnati sa traim doar in minciuna si manipulare ?
Oricum predilectia lui Basescu a fost catre OTV, probabil acolo sunt telespectatorii care il reprezinta.
8. Acuzatii de frauda au fost mereu si toata lumea stie ca ele sunt reale si de o parte si alta. Poate ca e cazul sa avem ceva actiuni mai consistente in acest sens pentru a tempera aceste tendinte de disputa intre partide care sa fraudeze mai mult.
9. Asa cum ne asteptam , primele manevre basesciene pentru desfiintarea PNL , desfiintare pe care o doreste de mult, au inceput. Pentru a crea dezbinare, cum numai el stie sa faca , l-a sunat pe Tariceanu, nu actuala conducere PNL. Oricum Basescu gandeste doar la a face guvern din partidul sau unic la care sa alipeasca turisti de asta data politici, adica sa nu tina cont de ce au ales romanii, adica actuala configuratie a parlamentului. De altfel si primul mesaj al presedintelui catre tara a fost elocvent : V-am ciuruit !
Noapte buna Romanie !

Niciun comentariu: